Hem Sökordsoptimering Verktyg för SEO

Verktyg för SEO

2843
Verktygen för dig som jobbar med sökmotoroptimering är många

Det finns en uppsjö av verktyg för dig som jobbar med sökmotoroptimiering, antingen på byrå, som frilansare eller internt. Respektive verktyg har olika styrkor och svagheter, men de har även överlappande funktionalitet.

Har du en internationell målgrupp och kommunicerar du på engelska kan du i stort sett välja vilket verktyg som helst, ahrefs.com, moz,com, semrush.com, screaming frog SEO, Link-assistants SEO PowerSuite etc. Riktar du dig till den svenska marknaden är antalet verktyg lite mer begränsat, eftersom du vill har verktyg som har indexerat svenska sajter. Det har inte alla gjort.

Early to Rise (mitt företag som jobbar med digital marknadsföring) använder vi oss mestadels av ahrefs.com och SEO PowerSuite. Även om de inte är perfekta för svenska förhållanden, får de 90% av jobbet gjort. För tekniska site audits använder vi oss av screaming frog seo. Alla dessa program kostar pengar att använda och när man räknar på hela arsenalen av mjukvara som används för att bedriva professionell sökmotoroptimering blir det lätt stora pengar. Det är också en av fördelarna med att anlita en extern konsult för SEO – du slipper lära dig och betala för verktygen.