Innan du optimerar din webbplats underlättar det att ha en övergripande bild av hur den ser ut ur en sökmotors perspektiv. Hur många sidor har den? Hur är titlar och metabeskrivningar? Finns det trasiga länkar? Screaming Frog SEO Spider Tool är ett utmärkt verktyg för detta.

Underlätta ditt SEO-arbete med Screaming Frog SEO Spider

Screaming Frog Spider SEO har så många olika funktioner och finesser och jag upptäcker ständigt nya användningsområden för det. Nedan listar jag några av de huvudsakliga sakerna jag använder programmet till. Styrkan ligger i den hjälp Screaming Frog ger för ditt arbete med on-page-optimization.

Screaming Frog SEO Spider finns för PC och Mac, samt i en gratis- och en betalversion (99USD per år). Gratisversionen låter dig crawla, eller indexera, upp till 500 URLer, vilket kan räcka för små sajter.

Få en övergripande bild av din site

Om du jobbar med SEO själv eller om du har en extern firma som hjälper dig så kan Screaming Frog Spider att ge en översiktsbild av din sajt innan ett arbete påbörjas; hur ser status ut, hur ser sitemapen ut. Det var när jag letade efter ett verktyg för att göra sitemaps som jag hittade Screaming Frog Spider.

Överblick av hur din site mår ur ett SEO-perspektiv

Med Screaming Frog Spider får du en översiktsbild av din webbplats ur ett SEO-perspektiv. Screaming Frog sammanställer viktiga SEO element för varje sida under genomsökningen: titel , beskrivning , nyckelord , H1, H2 etc. Detta gör det lätt att undersöka enskilda sidor eller hela siter och se vad som behöver uppdateras eller åtgärdas. Grundläggande saker såsom att varje sida ska en unik titel och metabeskrivningar, hur H1 taggar används och kontroll av duplicerat innehåll är bara några av sakerna Screaming Frog hjälper dig att se närmare på. Granska längderna av titlar och beskrivningar och se till att de inte är för långa eller för korta.

Hitta trasiga länkar på din site

Screaming Frog är att utmärkt verktyg för att hitta trasiga interna länkar på din sajter. Sajter, särskilt äldre och större, kan ofta har länkar som är trasiga . Screaming Frog gör det lätt att hitta sidor som genererar 404 fel och sedan visar dig varje sida på webbplatsen som länkar till denna 404-sida så att du kan åtgärda dem. Dessutom visar det också 301 omdirigeringar, så att du kan uppdatera interna länkar för att peka på den nya och faktiska ULR:en av sidorna i stället för att omdirigeras.

Hitta trasiga externa länkar

På liknande sätt som Screaming Frog SEO Spider kan hitta trasiga, interna länkar, kan du hitta externa länkar som inte fungerar. Genom att ha korrekta länkar till externa sajter så kommer inte bara Google gilla dig bättre, men det kommer även att ge besökarna en bättre upplevelse

Search Console, tidigare Webmaster tools, kan också göra mycket av SEO-jobbet

Google Search Console, tidigare kallat Webmaster tools, kan göra mycket av det som Screaming fråg hjälper dig med, men jag tycker att Screaming Frog presenterar mycket av informationen på ett mer ”actionvänligt” och samlat sätt.

Kostnadsfri genomgång av din sajt

Vill du ha hjälp med en snabb genomgång av din site för att se hur den kan förbättras beträffande sökordsoptimering (SEO)? Kontakta mig så ger jag dig en kostnadsfri analys av din sajt med hjälp av Screaming Frog SEO Spider; du kommer att få massor av data som hjälper dig att sökordsoptimera sajten.

[av_button label=’Ja, ge mig kostnadsfri SEO-analys’ link=’page,76′ link_target=” size=’medium’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue826′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]