Att jobba med digital marknadsföring är galet spännande, mycket för att det är så extremt mätbart. I alla fall om du mäter rätt saker och har rätt verktyg.

Det är något extra spännande när jag hjälper en kund, eller min egen firma Early to Rise, med sökmotorsoptimering. Det är en viss process att bestämma vilka sökord som vi ska försöka ranka för, men när det väl på plats och själva arbetet med att skapa innehåll och länkar, då infinner sig tävlingsandan på riktigt. Tävling såtillvida att min kund ska ranka bättre och bättre och självklart slå sina konkurrenter på fingrarna.

Det finns tonvis med verktyg för att se hur en sajt rankar, jag använder Ahrefs.com, Rank Tracker och en lösning som heter Wincher. Alla har sina för- och nackdelar, men det jag gillar extra med Wincher är att det är superenkelt att komma igång, även för de som inte jobbar med SEO på daglig basis. En annan riktigt trevlig funktion är de statusrapporter som skickas ut när en sajt jag bevakar tappar eller vinner positioner.

Rank Tracking med Wincher
Expempel på en Wincherrapport för mitt egna företags, Early to Rise, sida.

Jag triggas extra mycket när någon av mina kunde tappar ranking, då växer hornen fram. Jag utbrister i ett “Vad i h@lve#te!” och jag går på krigsstigen för att vinna tillbaka positioner i sökresultatet.

Så om du vill följa hur din sajt rankar och kunna visa för chefer och kollegor hur det går kan jag varmt rekommendera Wincher. Det kostar runt 10 USD per månad. Om du använder koden “WELCOME30” så får du 30 EUR rabatt på Wincher.

wincher

Jag är affiliate till Wincher och jag rekommenderar den skarpt.