Jag har flyttat, dock inte så långt! Numera bor jag på https://www.thomasnorden.se istället för https://www.thomasnorden.se
 

SSL och https står för säkerhet

Det lilla s:et i https står för “secure” eller “säker”. Jag har ingenting som är känsligt på min sida, jag ber inte om kreditkortsinformation eller liknande så säkerhetsaspekten är inte det som är viktigt för min del. Men om du har en webshop så bör du låta installera ett SSL-certifikat på din site för att säkerställa att ingen buse kan kapa informationen som skickas mellan dina kunder och din site/butik.
Om du bedriver e-handel bör du skaffa ett SSL-certifikat omgående, om di inte redan har det

Google gillar https

Anledningen till att jag har stoppat in ett SSL-certifikat på min sida är alltså inte för att säkra kommunikationen mellan sidan och besökare, utan för att finns tecken på att Google rankar siter med https:// högre än de som har gamla vanliga https://. Det återstår att se manövern har någon effekt. Jag får återkomma när Google Analytics har smalat på sig lite mer data.

Är det svårt att få https?

Alla siter som jag jobbar med, inklusive min egen, är hostade hos WPEngine.com och om man köper SSL-certifikatet via dem så är det superenkelt att få till. Det ska gå att köpa certifikat från andra leverantörer och installera dem på sin site, men jag kan faktiskt inte säga hur pass enkelt eller svårt det är. Kanske ytterligare en anledning att använda WPEngine? Märk väl att du måste ha ett professionalkonto för att installera SSL hos WPEngine.