Jag använder Omnifocus på mina datorer och iOS-enheter – det är det klart bästa verktyget för Getting things done (GTD) för mac. En sak som stör mig något enormt är att Omnifocus inte fungerar på samma sätt som Findern. Det går inte att dra en uppgift från inboxen, över till projekt för att sedan kunna borra sig ner till rätt projekt och släppa uppgifter där. Denna funktion saknar jag särskilt mycket när jag gör mina weekly reviews.

Idag lärde jag mig dock en workaround som fungerar på ett fullgott sätt. Det går nämligen att öppna flera fönster samtidigt, vilket jag inte har tänkt på tidigare. Jag vet, ibland är man inte så smart.

Dra uppgifter från inboxen till rätt projekt

Genom att öppna ett extra fönster med kommandot “Focus in new window”, som du kommer åt om du högerklickar på en mapp, kan du öppna ett nytt fönster med relevanta projekt. Sedan är det bara att dra uppgifter från inboxen in i rätt mapp. Smidigt värre.