Om du har en sajt som är byggd på WordPress är chansen ganska stor att du använder Contactform 7 som kontaktformulär. Det är en kostnadsfri lösning som jag använder på i stort sett alla de sajter jag snickrar ihop. För någon kund har jag visserligen använd Gravityforms, men för det mesta är det Contactform 7 som gäller.

Ett vanligt problem många har med formulär i just wordpress är att det blir en hel del spaminlägg. Det finns flera sätt att minska dessa, bland annat genom att använda en betalversion av pluginet Akismet. Ett annat sätt är att använda sk. recaptcha-plugins där man som besökare är tvungen att verifiera att man inte är en spam-bot.

Men om du använder Contactform 7, version 7.5.1 finns detta inbyggt. allt du behöver göra är att registrera din sajt på https://www.google.com/recaptcha/intro/v3.html och sedan matar du in de två nycklarna som genereras under kontakt/integration.

Registrera sajt på Google Recatpcha för att få rätt nycklar.Vips så bör du se mycket färre kontaktformulär med tvivelaktig information.