Jag ska träffa en webbyrå inne “i stan”, men eftersom jag är lite tidig så har jag parkerat mig på ett café. Här finns inget gratis WiFi så jag kör internetdelning via telefonen och plötsligt slår det mig…Istället för att bara kalla min telefon för “Thomas iPhone”, varför inte kalla den www.thomasnorden.se, som ju är URL:en till denna sida. Sagt och gjort, jag har nu bytt namn på min telefon så att alla som letar efter ett nätverk kommer att kunna se min URL. Ett billigt sätt att driva trafik. Det kommer kanske inte att leda till någon endaste extra besökare, men det kan ju göra det.

Om du har en iPhone och vill göra samma sak, så gör du följande:

  1. Gå in i “Inställningar”
  2. Gå in i “Allmänt”
  3. Go in i “Om”
  4. Klicka på “Namn”
  5. Ändra namnet till den URL, eller något annat, du vill puffa för