Marknadschefen som Försvann

2126

Här är en av inlämningsuppgifterna i After Effects-kursen som jag går. Med ljud och musik samt lite snöflingor som skapats med Trapcode particular så blev det inte så pjåkigt, i alla fall inte med tanke på att jag har väldigt lite erfarenhet av att jobba med After Effects annat än att göra småjusteringar. More to come, det kan jag lova.

Det är ganska så fascinerande vad du kan åstadkomma med små medel. Musik, ljud och flås är alla köpta från audiojungle.com

Är det bara lek?

Varför gör jag då detta? Är det inte bara lek och en “hobby”. Både ja och nej. Jag ska inte förneka att det är grymt skoj att leka och lära mer om videoproduktion, men det finns även andra mer affärsmässigt aspekter av det hela.

Om du följer upp statistik på dina Facebook posts eller twitterinlägg ser du säkert att de inlägg som har bilder på människor ger ett större engagemang. Och de inlägg som har video på människor ger förmodligen ännu bättre interaktion med dina fans och followers? Hur kommer detta sig – förmodligen för att bilder snabbare kan skapa engagemang och identifiering än vad text gör.

Hur du kan använda video för att marknadsföra dig och din firma?

Det finns egentligen inga begränsningar till vad du kan använda video till i din marknadsföring, nedan följer några förslag:

  • En kort promovideo om dig eller ditt företag
  • En videobumper för nästa konferens som bryter av det monotona
  • Videobaserade annonser för Adwords Display Advertising och YouTube
  • Instruktionsfilmer som visar hur din produkt fungerar eller din expertis inom ett specifikt område

Prova på…

Min uppmaning till dig som småföretagare är att lära dig mer om videoproduktion. Visst, det kan bli så att du aldrig kommer att ställa dig bakom kameran eller jobba med specialeffekter i After Effects, men tänk på att ju mer du lär dig om “hantverket”, desto bättre beställare blir du när du köper in tjänsterna. För en sak är säker, du har allt att vinna på att jobba mer med video i din marknadsföring.

Hör gärna av dig till mig om du behöver hjälp med enklare filmer eller animeringar. Jag håller dock inte samma klass som folket på DBY.se som jag varmt kan rekommendera.