WordPress gör det enkelt att skapa hemsidor och landningssidor. Ett annat hejdundrans bra verktyg för att skapa landningssidor är Unbounce.com. Visste du att du kan publicera Unbounce-sidor på din WordPress-site? Och visste du att det är superenkelt att integrera dem! Läs vidare för att se hur du kan göra konverterande siter.

Innan jag körde igång med WordPress var jag ett stort fan av Unbounce.com och deras superenkla och kraftfulla verktyg för att göra responsiva landningssidor, men då det begav sig var lite knepigt att integrera de båda, så slutade jag att använda Unbounce.

Unbounce erbjuder även integration mot andra tjänster som Mailchimp, Hubspot m.fl. och sedan några månader tillbaka har de även en koppling till WordPress.

Detta innebär att du kan skapa en supersnajdig landningssida i Unbounce.com och sedan publicera den på din WordPressdomän, vilket är bra för SEO och förhoppningsvis också dina konverteringar.

Jag kommer sannolikt att börja använda Unbounce i kombination med WordPress.

Det ska tilläggas att Unbounce.com inte är gratis, utan du får betala från 49 usd per månad, men om du jobbar med många landningssidor kan det ju lätt vara värt det.

Varför använda Unbounce och WordPress

Unbounce.com är specialiserat på att bygga landningssidor och det har en hel del funktioner för att WYSIWGa och de tillhandahåller även en hel del färdiga mallar som är superenkla att anpassa. En sak som Unbounce.com erbjuder out of the box är A/B-testning av sidor. Du kan ju få detta med WordPress och tjänster som Optimizely.com eller vwo.com, men Unbounce har det integrerat.

På det stora hela erbjuder kombinationen Unbounce och WordPress:

  • Du är inte beroende av ditt WordPresstema för utformningen av landningssidor
  • Du tappar inget SEO
  • Det är mycket enkelt att snickra responsiva landingssidor i Unbounce
  • Unbounce erbjuder A/B testning

Enkelt att få Unbounce och WordPress att lira

Om du har en landingssida som heter “landing-page-xyz” och en wordpresssite som heter www.thomasnorden.se så kan du med några enkla knapptryckningar publicera Unbouncesidan på din wordpress-site så att det blir www.thomasnorden.se/landing-page-xyz.

Så kopplar du ihop Unbounce och WordPress

Det är förvånansvärt enkelt att få Unbounce och WordPress att spela tillsammans.

  1. Installera Unbounce-pluginet i WordPress och auktorisera Unbounce
  2. I Unbounce anger du din wordpress-domän
  3. När du skapar en sida i Unbounce anger du att du ska använda wordpressdomänen