Med jämna mellanrum så dyker frågan “Vilken är den bästa webhotellet för wordpress” upp i olika forum. Jag rekommenderar WPEngine alla dagar i veckan. Det finns flera anledningar, men den främsta är deras support.

Det finns en handfull företag och tjänster som jag verkligen gillar. Sådana företag som jag rekommenderar släkt, vänner och kollegor utan tveka. Ska du köpa en dator eller telefon, ja, då svarar jag Apple. Jobbar du med grafisk kommunikation – Adobe Creative Cloud. Letar du efter verktyg för sökmotoroptimering så blir svaren ahrefs.com och Screaming Frog SEO. När det gäller webhosting så är svaret sedan flera år tillbaka WPEngine.

Därför tycker jag att WPEngine är det bästa webhotellet för WordPress

Det finns många andra leverantörer av webhosting för WordPress, Oderland, Kinsta med fler flera. Varför WPEngine? Det är inte för att de är billigast, De är som sagt inte billigast; deras minsta abonnemang börjar på 29 USD/månad. Deras prestanda är enastående men deras support är i en klass för sig själv. För en marknadskille som mig, som inte på något sätt är en nätverkstekniker, är de heeeeelt ovärderliga.

Här är några av anledningarna till att jag rekommenderar WPEngine:

 • Prestanda och funktionalitet i toppklass
  • De har snabba servrar som står utplacerade i datacenter över hela världen vilket gör att du får förutsättningar för en snabb sajt.
  • Det ingår content distribution network (CDN) i deras abonnemang.
  • De tar säkerhet på stort, stort allvar och har funktioner för att se till att sajter som hostas på deras servrar inte har gamla eller erkänt farliga wordpresstillägg.
  • Det är galet lätt att administrera. Med några knapptryckningar gör du och återställer backuper, skapar staging servrar, lägger till domäner etc.
  • Att en sajt är snabb är givetvis bra för sökmotoroptimering (SEO) och WPEngine levererar verkligen enligt en undersökning som Freshchallk.com har gjort. “Sites on WP Engine rank a whopping 23% higher than sites with other providers.”

 

 • WPEngines absolut största styrka är deras support, som är i en klass för sig!
  • Deras chat har 24/7 tillgänglighet och du behöver sällan vänta mer än några minuter.
  • Support har alltsom oftast svar på mina frågor, antingen direkt eller med hänvisning till någon av deras supportdokument.
  • Support hjälper ofta till att genomföra mer tekniska saker, även på din sajt, om du ber dem. Att lägga till SSL, byte av servrar, lägga till undantag i cookie-hantering etc. är flera saker de har hjälpt mig med.

Så om du frågar mig vad som är den bästa webhostingen för din wordpresssajt så svarar jag WPEngine